ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ ΤΡΙΦΤΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • Νοέ 22
  • 0

Υλικά:

– 1 κιλό κυδώνια
– 1 κιλό ζάχαρη DIAMANT
– Χυμό από ένα λεμόνι
– 3 φλιτζάνια νερό
– λίγη αρμπαρόριζα
Καθαρίζουμε τα κυδώνια τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα ρίχνουμε αμέσως μέσα στο νερό μαζί με το χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
Βράζουμε τα κυδώνια μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν σχεδόν όλο το νερό. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να σταθεί  το γλυκό  5-6 ώρες. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι και πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά  προσθέτουμε 2 κλωναράκια αρμπαρόριζα, τα οποία και αφαιρούμε πριν από το σερβίρισμα του γλυκού.

Leave Comments