ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ

ΜΟΥΣ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ
  • Νοέ 22
  • 0

Υλικά:

– 300 γρ. μαύρη σοκολάτα
– 6 αυγά
– 50 γρ. ζάχαρη DIAMANT
– 60 γρ. βούτυρο

Για το γαρνίρισμα: λίγη κανέλα και σαντιγί

 

Ζεσταίνουμε την μαύρη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπέν μαρί, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Η θερμοκρασία δεν πρέπει να υπερβεί τους  50 °C. Στο μίγμα προσθέτουμε ζάχαρη DIAMANT και τους κρόκους των αυγών.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών έως ότου γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε την μαρέγκα στην λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά. Bάζουμε το μίγμα σε μπολάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
Πριν το σερβίρισμα γαρνίρουμε με σαντιγί και κανέλα.

Leave Comments