ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΔΙΠΛΕΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • Νοέ 22
  • 0

Υλικά για τη ζύμη:

– 2 αυγά και 2 κρόκοι αυγού
– ¼ του κουταλιού μαγειρική σόδα
– λίγο αλάτι
– χυμό από ½ πορτοκάλι και ξύσμα πορτοκαλιού
– 2 φλιτζάνια αλεύρι

Υλικά για το σιρόπι:

– 2 φλιτζάνια μέλι
– ½ φλιτζάνι ζάχαρη DIAMANT
– 1 φλιτζάνι νερό
– Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και τους κρόκους με τη μαγειρική σόδα και το αλάτι για αρκετή ώρα.
Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το αλεύρι, μέχρι να γίνει η ζύμη μέτρια προς σφιχτή. Τη χωρίζουμε σε 2 μπάλες, τις οποίες τυλίγουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 2 έως 3 ώρες.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι την επιφάνεια εργασίας, αλευρώνουμε τα χέρια μας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη ή την βέργα σε πολύ λεπτά φύλλα. Δεν προσθέτουμε στη ζύμη αλεύρι ακόμα και εάν κολλάει για να γίνουν οι δίπλες μας αφράτες.
Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες φάρδους 6 εκ. και μήκους 15 εκ. Τις τοποθετούμε στον πάγκο, τις σκεπάζουμε με πετσέτα. Για να μην στεγνώσουν βάζουμε από πάνω άλλες λωρίδες μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Τυλίγουμε κάθε λωρίδα και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι έως να φουσκώσει και να ροδίσει.
Αφήνουμε τις δίπλες να στραγγίσουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί και προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις ετοιμαστεί το σιρόπι περιχύνουμε τις δίπλες.

Tip: Προαιρετικά πασπαλίζουμε με κανέλα και καρυδόψιχα.

Leave Comments