ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΑΒΑΝΙ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • Νοέ 22
  • 0

Υλικά:

– 1 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη DIAMANT
– 8 αυγά
– 1 1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
– 1 1/3 κούπας αλεύρι
– 2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– λίγη βανίλια
– 1 πρέζα αλάτι
– 4 κουταλιές γάλα χλιαρό

Υλικά για το σιρόπι:

– 3 φλιτζάνια ζάχαρη DIAMANT
– 2 1/2 φλιτζάνια νερό
– 100 γρ. βούτυρο
– χυμό λεμονιού
– ξύσμα από ένα λεμόνι
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στη  δυνατή ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε τμηματικά το γάλα.  Ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις. Με  ένα κουτάλι προσθέτουμε τα υπόλοιπα  υλικά. Το μίγμα πρέπει να είναι απαλό και αφράτο. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. και ψήνουμε στους 180 °C, για 30 λεπτά περίπου.
Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 7-8 λεπτά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Περιχύνουμε το σιρόπι στο ραβανί το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό σε όλα τα σημεία της επιφάνειας.

Tip: Για να παραμείνει αφράτο το ραβανί ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι με ένα κουτάλι της σούπας. Γαρνίρουμε με ασπρισμένο αμύγδαλο.

Leave Comments