ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ
  • Νοέ 22
  • 0

Υλικά:

– 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
– 500 γρ. φράουλες
– 100 γρ. ζάχαρη DIAMANT
– 70 ml λικέρ αμυγδάλου
– 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο DIAMANT
– 15 μπισκότα σαβαγιάρ
– 2 αυγά

 

Χτυπάμε τους κρόκους με τη λευκή ζάχαρη DIAMANT. Προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε. Ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών έως ότου γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα.
Πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν, στη συνέχεια τις κόβουμε σε φέτες.  Σε ένα μεγαλύτερο γυάλινο μπολ τοποθετούμε τα μισά μπισκότα και τα περιχύνουμε με λικέρ αμυγδάλου.
Πάνω από τα μπισκότα βάζουμε τις φράουλες και ρίχνουμε το μισό μίγμα από μασκαρπόνε. Τοποθετούμε και το άλλο μισό των μπισκότων, περιχύνοντας πάλι τα μπισκότα με το λικέρ. Πάνω από τα μπισκότα βάζουμε φράουλες και το μασκαρπόνε.
Γαρνίρουμε την πάνω στρώση με φέτες φράουλας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες.

Leave Comments