ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ
  • Νοέ 22
  • 0

Υλικά για την ζύμη:

– 6 αυγά
– 300 γρ. ζάχαρη DIAMANT
– 300 γρ. αλεύρι μαλακό
– 1 κουτ. της σούπας μπέικιν πάουντερ
– 10 ml γάλα
– 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
– χυμός λεμονιού

Υλικά για την κρέμα:

– 4 αυγά
– 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
– 200 γρ. ζάχαρη DIAMANT
– 40 ml καφές φίλτρου

2 κουτ. της σούπας κακάο για γαρνίρισμα

 

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών έως ότου γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη DIAMANT. Προσθέτουμε στο αλεύρι, το μπέικιν, το γάλα, το λάδι, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ απαλά. Βάζουμε το μίγμα σε αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών έως ότου γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα. Με το μίξερ χτυπάμε τους κρόκους αυγών και προσθέτουμε τη ζάχαρη DIAMANT μέχρι να δημιουργηθεί αφρός.  Προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε και τέλος τη μαρέγκα. Βάζουμε στο ψυγείο την κρέμα για να κρυώσει.
Αφού κρυώσει το παντεσπάνι περιχύνουμε την μία πλευρά με καφέ και απλώνουμε την κρέμα. Πάνω από την κρέμα απλώνουμε άλλη μια στρώση παντεσπάνι το οποίο έχουμε ραντίσει με καφέ από την μία πλευρά και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρουμε με κακάο. Το τοποθετούμε για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.

Leave Comments