ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
- Νοέ 22
- 0
Υλικά για την ζύμη:
– 6 αυγά
– 300 γρ. ζάχαρη DIAMANT
– 300 γρ. αλεύρι μαλακό
– 1 κουτ. της σούπας μπέικιν πάουντερ
– 10 ml γάλα
– 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
– χυμός λεμονιού
Υλικά για την κρέμα:
– 4 αυγά
– 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
– 200 γρ. ζάχαρη DIAMANT
– 40 ml καφές φίλτρου
2 κουτ. της σούπας κακάο για γαρνίρισμα
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών έως ότου γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη DIAMANT. Προσθέτουμε στο αλεύρι, το μπέικιν, το γάλα, το λάδι, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ απαλά. Βάζουμε το μίγμα σε αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών έως ότου γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα. Με το μίξερ χτυπάμε τους κρόκους αυγών και προσθέτουμε τη ζάχαρη DIAMANT μέχρι να δημιουργηθεί αφρός. Προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε και τέλος τη μαρέγκα. Βάζουμε στο ψυγείο την κρέμα για να κρυώσει.
Αφού κρυώσει το παντεσπάνι περιχύνουμε την μία πλευρά με καφέ και απλώνουμε την κρέμα. Πάνω από την κρέμα απλώνουμε άλλη μια στρώση παντεσπάνι το οποίο έχουμε ραντίσει με καφέ από την μία πλευρά και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρουμε με κακάο. Το τοποθετούμε για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.
Συστατικά: – 2 φλιτζάνια αλεύρι Χτυπάμε την ζάχαρη DIAMANT με το βούτυρο και τα αυγά. Μόλις αφρατέψει το μίγμα προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού. Φτιάχνουμε μία μαλακή ζύμη στην οποία μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες, ξηρούς καρπούς και γλασαρισμένα φρούτα. Ρίχνουμε τη ζύμη σε ένα καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνουμε το κέικ για περίπου 45 λεπτά στο φούρνο στους 180-200° C. Απολαύστε το κέικ πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Tip: Εάν θέλουμε να έχει χρώμα η ζύμη, προσθέτουμε λίγο κακάο.Κέικ Ανάμικτο
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη DIAMANT
– 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
– 1 φλιτζάνι γάλα
– 2 αυγά
– 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– Ξύσμα λεμονιού
– Κακάο
– Βούτυρο για το ταψί
Υλικά: – 1½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη DIAMANT Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια λεία μάζα. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα. Αφού τα χτυπήσουμε όλα μαζί προσθέτουμε το μπέϊκιν πάουντερ. Στο τέλος βάζουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα καρύδια, τα μήλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ψήνουμε στους 180ºC για 50-60 λεπτά. Tip: Όταν κρυώσει το κέικ πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.Κέικ με μήλα και καρύδια
– 6 αυγά
– 3 φλιτζάνια αλεύρι
– 1 κουτ. σούπας μπέϊκιν πάουντερ
– 1 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα
– 2 φλιτζάνια αλεσμένα καρύδια
– 4-5 μήλα σε κύβους
– ¾ του φλιτζανιού ηλιέλαιο
– 2 φακελάκια δυνατό μαύρο τσάι Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το τσάι, την κανέλα και το τζίντζερ. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε ανάλογα με τον τύπο του τσαγιού. Συγχρόνως σε ένα άλλο σκεύος αδειάζουμε το γάλα, προσθέτουμε τους κύβους ζάχαρης και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει. Μοιράζουμε το ζεστό γάλα σε 2 φλιτζάνια και προσθέτουμε το τσάι.Τσάι Latte
– 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
– Λίγο τζίντζερ
– 1 ποτήρι νερό
– 1 φλιτζάνι γάλα
– 5 κύβους ζάχαρης Diamant
– Δυνατό ινδικό μαύρο τσάι Σε δύο κουταλάκια του γλυκού μαύρο τσάι προσθέτουμε το κόλιανδρο, την κανέλα, τα γαρίφαλα και ανακατεύουμε. Κατόπιν τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ζεστό νερό, προσθέτουμε το τζίντζερ και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3 λεπτά. Σερβίρουμε σε φλιτζάνια, προσθέτουμε το γάλα και συνοδεύουμε με ζάχαρη DiamΑΝΤ σε κύβους. Tip: μπορούμε να το βράσουμε σε μπεν μαρί (bain marie) για περισσότερο άρωμα. Τσάι Μasala
– 6 κύβους ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο DIAMΑΝΤ
– Κόλιανδρο
– Κανέλα
– 1 κουτ. του γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
– Λίγα γαρύφαλα
– 200 ml γάλα
– 300 ml νερό
Υλικά για 4 ποτήρια: – 1 λοβό βανίλιας Κόβουμε το λοβό βανίλιας και αφαιρούμε τον πολτό του. Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε 400 ml ζεστό γάλα και προσθέτουμε τον πολτό της βανίλιας. Ετοιμάζουμε τον καφέ εσπρέσο και μοιράζουμε σε 4 μεγάλα ποτήρια, συμπληρώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα, προσθέτουμε λίγο ρούμι και τους καφέ κύβους ζάχαρης Diamant. Χτυπάμε το υπόλοιπο γάλα μέχρι να γίνει αφρόγαλα και μοιράζουμε στα ποτήρια.Κουβανέζικος Καφές
– 600 ml γάλα
– 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
– 400 ml καφέ εσπρέσο
– 3-4 κύβους ζάχαρης Diamant για καφέ ανά ποτήρι
Υλικά για 1 ποτήρι: – 1 lime Πλένουμε το lime και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το ρίχνουμε στο ποτήρι και προσθέτουμε το δυόσμο και τη ζάχαρη. Πιέζουμε απαλά. Προσθέτουμε το λευκό ρούμι, τον τριμμένο πάγο και στη συνέχεια προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό. Tip: για περισσότερο άρωμα σερβίρουμε με φύλλα φρέσκου δυόσμουMojito
– 2-3 κουτ. του γλυκού ζάχαρη Golden Sugar Diamant
– 2 κλωναράκια δυόσμο
– 40 ml λευκό ρούμι
– 20 ml νερό σόδα
– Τριμμένο πάγο
Υλικά για 2 μερίδες: – 80 ml oυϊσκι Ζεσταίνουμε το ουϊσκι και το μοιράζουμε σε 2 ποτήρια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον καφέ και ανακατεύουμε. Tip: Αντί για την κρέμα γάλακτος μπορούμε να βάλουμε ζεστό αφρόγαλοΙρλανδέζικος Καφές
– 250 ml ζεστό καφέ
– 4-6 κουτ. του γλυκού Coffee Sugar
– 100 ml κρέμα γάλακτος
– 1-2 κουτ. του γλυκού κακάο
Χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας λίγη ζάχαρη για να γλυκάνει, τη μοιράζουμε στα ποτήρια και πασπαλίζουμε με κακάο.