ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΚΙΑ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • Νοέ 22
  • 0

Υλικά για τη ζύμη:

– 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι σκληρό
– 2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
– 1 1/4 φλιτζάνι νερό
– 1 κουταλιά ζάχαρη DIAMANT
– 1/2 φλιτζάνι φυτικό βούτυρο
– 6 αυγά
– Λίγο αλάτι
– λάδι για το τηγάνισμα

για το σιρόπι:

– 2 φλιτζάνια νερό
– 3 φλιτζάνια λευκή κρυσταλλική ζάχαρη DIAMANT
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το σιμιγδάλι. Σε δυνατή φωτιά βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη DIAMANT και το βούτυρο.  Μόλις αρχίσει να βράζει, κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε  όλο το αλεύρι. Ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ζύμη σφικτή.
Αφού κρυώσει η ζύμη την αδειάζουμε στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε με το γάντζο ζυμώματος προσθέτοντας τα αυγά. Ρίχνουμε τόσα αυγά, όσα χρειάζονται, για να γίνει μια ζύμη απαλή και γυαλιστερή, που να μην τρέχει.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ή σε φριτέζα, βάζουμε λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό καλαμποκέλαιο) να ζεσταθεί. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με χοντρή μύτη και άνοιγμα 1 εκ. περίπου και πιέζοντας τη σακούλα κόβουμε κορδόνια ζύμης μήκους  4-5  εκ. τα οποία ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τα τουλουμπάκια έως ότου ροδοψηθούν τριγύρω και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει η περίσσεια ποσότητα του λαδιού.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5′. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και ρίχνουμε τα τουλουμπάκια για 5′.

Tip:  Σερβίρονται ζεστά, πασπαλισμένα με τριμμένο καρύδι.

Leave Comments