ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΨΗΣΙΜΟ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ DIAMANT ΜΕ ΜΑΝΓΚΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΨΗΣΙΜΟ
  • Νοέ 22
  • 0

Υλικά:

– 150 γρ. μαύρη σοκολάτα
– 75 γρ. βούτυρο
– 3 αυγά
– 2 κουτ. της σούπας ρούμι
– μία πρέζα αλάτι
– 100 γρ. ζάχαρη DIAMANT
– 100 γρ. ανάμεικτο αλεύρι
– 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 3 μάνγκο
– 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη DIAMANT
– ξύσμα και χυμός λεμονιού
– 1 κουτ. της σούπας μέλι
– άχνη ζάχαρη DIAMANT για το γαρνίρισμα

 

Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και τους κρόκους των αυγών.  Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρούμι και χτυπάμε καλά. Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα χτυπώντας τα ασπράδια μαζί με το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη DIAMANT. Ανακατεύουμε προσεκτικά τη μαρέγκα, το αλεύρι και το μπέικιν μαζί με το μίγμα σοκολάτας. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για περίπου  35–40 λεπτά στους 160 °C. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Ξεφλουδίζουμε το μάνγκο και κόβουμε τη σάρκα σε ρόμβους. Το υπόλοιπο της σάρκας το καθαρίζουμε από τα σπόρια και το πολτοποιούμε. Στον πολτό προσθέτουμε τις 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη DIAMANT, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και το χλιαρό μέλι.
Τέλος προσθέτουμε ανακατεύοντας και τους  ρόμβους.
Γαρνίρουμε με την άχνη ζάχαρη DIAMANT.

Leave Comments