ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ

ΤΡΑΪΦΛ (ΠΟΤΗΡΙ) ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ KΑΙ ΣΜΕΟΥΡΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ
  • Νοέ 22
  • 0

Υλικά:

– 400 γρ. σμέουρα
– 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο DIAMANT
– 300 γρ. μασκαρπόνε
– 1 κουτί κρέμα γάλακτος
– 20 γρ. άχνη ζάχαρη DIAMANT
– 1 κλωνάρι βανίλιας
– 20 γρ. ζελατίνη
– 1 ποτήρι νερό
– 80 γρ. μαύρη σοκολάτα
– 10 ml γάλα
– 15 γρ . βούτυρο

 

Για την κρέμα μασκαρπόνε θα χρειαστούμε τέσσερα μεγάλα ποτήρια ή έξι μικρότερα. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, την αφήνουμε να φουσκώσει και στη συνέχεια την τοποθετούμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει (δεν πρέπει να βράσει). Χτυπάμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη DIAMANT και τα σπόρια από το κλωνάρι της βανίλιας. Ενώ ανακατεύουμε την κρέμα προσθέτουμε δύο κουταλιές της λιωμένης ζελατίνης (το υπόλοιπο θα το χρησιμοποιήσουμε στο ζελέ σμέουρου ). Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και προσεκτικά την αναμιγνύουμε με την κρέμα. Γεμίζουμε τα ποτήρια και στη συνέχεια τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Για το ζελέ: μαγειρεύουμε τα σμέουρα σε νερό και ρίχνουμε τη ζάχαρη DIAMANT. Στα ζεστά σμέουρα προσθέτουμε ανακατεύοντας το υπόλοιπο της διαλυμένης ζελατίνης. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μασκαρπόνε στην παγωμένη κρέμα και πάλι τοποθετούμε στο ψυγείο.
Τέλος ετοιμάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Tοποθετούμε την τεμαχισμένη σοκολάτα σε μπολ και την περιχύνουμε με ζεστό γάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο και γυαλιστερό μίγμα. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο παγωμένο ζελέ σμέουρου και για άλλη μια φορά το τοποθετούμε στο ψυγείο.

Leave Comments