ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΨΗΣΙΜΟ

CRÉME BRULÉE

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΨΗΣΙΜΟ
  • Νοέ 22
  • 0

Υλικά:

– 1 κλωνάρι βανίλιας
– 600 ml κρέμα γάλακτος για μαγείρεμα 12 %
– 150 γρ. ζάχαρη DIAMANT από ζαχαροκάλαμο
– 6 κρόκοι αυγών

 

Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη DIAMANT. Βάζουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε την βανίλια και περιμένουμε να φουσκώσει. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και αφαιρούμε τη βανίλια. Αφού χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους, ανακατεύουμε προσεκτικά το μίγμα με την κρέμα. Ρίχνουμε το μίγμα σε ρηχές πυρίμαχες θήκες. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 °C. Ψήνουμε αργά για τουλάχιστον μία ώρα. Η κρέμα θα πρέπει να είναι πηκτή. Ανάλογα με τις ανάγκες, μπορούμε να το αφήσουμε για περισσότερο χρόνο στο φούρνο (εξαρτάται από το ύψος που έχουν οι θήκες), αλλά πάντα στην ίδια θερμοκρασία. Αφήνουμε να κρυώσει και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας ομοιόμορφα με ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο DIAMANT δημιουργώντας έτσι μια λεπτή κρούστα.
Με το φλόγιστρο καίμε την ζάχαρη μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα. Περιμένουμε 2 λεπτά πριν σερβίρουμε, ώστε να στερεοποιηθεί η καραμέλα και να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα.

Leave Comments