ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΨΗΣΙΜΟ

DIAMANT TARTE TATIN (ΤΑΡΤ ΤΑΤΕΝ)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΨΗΣΙΜΟ
  • Νοέ 22
  • 0

Υλικά:

– 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
– 5 καθαρισμένα ξυνόμηλα
– 2 φλυτζάνια ζάχαρη DIAMANT
– 1 κουτ. της σούπας νερό
– 1 κουτ. της σούπας βούτυρο
– 1 κουτ. της σούπας κρέμα γάλακτος
– κανέλα
– χυμός λεμονιού

Κόβουμε τα μήλα σε φέτες (περίπου 0,75 cm), τα περιχύνουμε με λεμόνι και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν. Σε τηγάνι με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε τη ζάχαρη DIAMANT μαζί με το βούτυρο, μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε τα μήλα κι ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Ανακατεύουμε προσεκτικά το μίγμα και το τοποθετούμε σε στρόγγυλες φόρμες. Καλύπτουμε την επιφάνεια των μήλων με φύλλα σφολιάτας. Ψήνουμε στους 180 °C. Αφήνουμε τα ψημένα γλυκά να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζουμε σε μεγάλο πιάτο.

Μπορούμε να τα σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος την οποία έχουμε χτυπήσει σε σαντιγί ή με παγωτό βανίλια.

Leave Comments