ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ

PANNA COTTA DIAMANT

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ
  • Νοέ 22
  • 0

Υλικά (για 4 μερίδες):

– 500 ml κρέμα γάλακτος (33 % λιπαρά)
– 3 φύλλα ζελατίνης
– 1 κλωνάρι βανίλιας
– 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
– 4 κουτ. της σούπας ζάχαρη DIAMANT

Υια το γαρνίρισμα:

– 500 γρ. μικρά φρούτα
– 20 γρ. τεμαχισμένα καρύδια
– 1 σοκολάτα για  μαγείρεμα
– 1 κουτ. της σούπας χυμό φρούτων
– 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο DIAMANT

 

Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη DIAMANT, το ξυλάκι κανέλας και το κλωνάρι βανίλιας. Από την μαγειρεμένη κρέμα γάλακτος θα αφαιρέσουμε το κλωνάρι βανίλιας και το ξυλάκι της κανέλας. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε  παρατεταμένα μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
Προετοιμάζουμε τις φόρμες  για το panna cotta και αφού τις ξεπλύνουμε με κρύο νερό τις γεμίζουμε αμέσως με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Βάζουμε το μίγμα για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο.
Για γαρνιτούρα θα χρησιμοποιήσουμε αρκετά κομμάτια φρούτων και τα υπόλοιπα τα αναμιγνύουμε με τη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο κατά προτίμηση με μίξερ χειρός. Χωρίζουμε τον πουρέ φρούτων σε 4 πιάτα επιδόρπιου. Στον πουρέ φρούτων τοποθετούμε τη μερίδα από κρέμα panna cotta, την οποία αναποδογυρίζουμε αφού πρώτα αφήσουμε τις φόρμες για λίγο μέσα σε ζεστό νερό.
Γαρνίρουμε την κάθε μερίδα με κομμάτια φρούτων, με λιωμένη σοκολάτα, που έχουμε ετοιμάσει στο μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και με καρύδια (τεμαχισμένα). Τέλος γαρνίρουμε την panna cotta με μέντα ή με χυμό φρούτων.

Leave Comments